main logo
8962

Curtea Constituțională a validat alegerile: Care sunt pașii următori

Curtea Constituțională (CC) a validat rezultatele alegerilor parlamentare anticipate care au avut loc pe 11 iulie 2021. Totodată, au fost validate și mandatele noilor deputați.

Curtea Constituțională a validat alegerile: Care sunt pașii următoriFoto: știri.md

Ședința a început astăzi la ora 10:00, iar adresarea CEC conținea 91 de pagini, transmite Știri.md.

În același timp, magistrații Înaltei Curți au respins solicitarea Partidului Politic „Noua Opțiune Istorică” privind anularea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Astfel, după decizia luată de judecătorii Curții Constituționale, președinta țării, Maia Sandu, urmează să convoace prima ședință a noului Legislativ, care va pune bazele constituirii Parlamentului de legislatura a XI.

Astfel, în noul Parlament vor ajunge:

  • Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate – 63 de mandate;
  • Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 32 de mandate;
  • Partidul Politic „Șor” – 6 mandate.

De asemenea, în cadrul ședinței, președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a declarat că în total la votare au participat 1.480.965 de alegători. Rata participării alegătorilor la votare este de 52,3%, ceea ce constituie mai mult de 1/3 din numărul de persoane înscrise în listele electorale. În acest fel, CEC a declarat valabile alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Prezenta hotărâre se trimite Parlamentului și Comisiei Electorale Centrale. Hotărârea este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării