main logo
888

Cum vrea Kremlinul ca agenții străini să nu mai facă bani în Rusia

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a susţinut sâmbătă că parlamentul de la Moscova ar trebui să adopte o lege care să interzică oricărei persoane din categoria ”agenţilor străini” să câştige bani în Rusia, transmite DPA.

Cum vrea Kremlinul ca agenții străini să nu mai facă bani în Rusia

Medvedev, care a fost şi prim-ministru, încă are o mare influenţă în Rusia, el fiind în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate Naţională, transmite Știri.md cu referire la stirileprotv.ro.

Controversata lege privind ”agenţii străini” vizează indivizi, media şi organizaţii neguvernamentale active în Rusia care nu sunt loiale liniei partidului de guvernământ.

Anterior în această lună, Rusia a adăugat organizaţia ecologistă World Wildlife Fund (WWF) pe lista ”agenţilor străini”.

Pentru a include o persoană în categoria ”agenţilor străini”, autorităţile ruse nu trebuie să demonstreze că persoana în cauză a primit bani din străinătate, fiind suficient să se presupună că ea se află sub ”influenţă străină”.

Lista ”agenților străini” cuprinde până acum 160 de organizații și 250 de persoane

Lista ”agenţilor străini” elaborată de Ministerului Justiţiei rus cuprinde în prezent peste 160 de organizaţii şi 250 de persoane, multe dintre acestea fiind adăugate după începerea războiului din Ucraina.

La 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei vecine. Moscova a susţinut constant că desfăşoară o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Kievul a anunţat că, înainte de a discuta despre un eventual plan de pace cu Moscova, trupele ruse trebuie să părăsească întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv regiunile anexate anul trecut şi peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării