main logo
682

Cum vor arăta modelul și textul buletinelor de vot pentru referendum

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat astăzi modelul și textul buletinelor de vot pentru referendumul republican consultativ din 24 februarie.

Cum vor arăta modelul și textul buletinelor de vot pentru referendum

Membrul Comisiei, Veaceslav Agrigoroae, a specificat că hârtia buletinelor de vot va fi mată, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

„Pe un buletin de culoare galben-pal va fi imprimat textul: „Sunteți pentru reducerea numărului deputaților din parlament de la 101 la 61? Pe un alt buletin de culoare bej va fi imprimat textul: 

„Sunteți pentru ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție dacă nu-și îndeplinesc corespunzător obligațiile lor?””, a spus Agrigoroae.

Tot astăzi, CEC a aprobat modelul buletinului de vot în circumscripțiile uninominale pentru alegerile parlamentare. 

„Hârtia buletinelor de vot va fi mată, de culoare violet. Candidații electorali vor fi înscriși cu litere majuscule, iar caracterele vor fi de aceeași mărime. Lista este stabilită conform tragerii la sorți”, a spus Veaceslav Agrigoroae.

La data de 24 februarie, alegătorii vor mai primi un buletin de vot, care va conține lista partidelor înscrise în circumscripția națională.

Scrutinul parlamentar din 24 februarie va fi desfăşurat după un sistem electoral mixt, deputaţii urmând să fie aleşi atât pe liste de partid, cât şi în circumscripţii. La fel, în ziua alegerilor, va avea loc un referendum consultativ privind reducerea numărului de deputaţi de la 101 la 61 și revocarea acestora din funcție, dacă nu îşi îndeplinesc corespunzător obligaţiile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării