main logo
1087

Cum s-au schimbat declarațiile lui Andrian Candu în privința lui Șor

Andrian Candu și-a cam schimbat discursul în privința lui Ilan Șor.

Cum s-au schimbat declarațiile lui Andrian Candu în privința lui Șor

Deși până acum spunea că primarul degrevat de Orhei nu va ajunge în Parlament, acum Candu spune că dacă va ajunge, oricum va fi pedepsit.

Andrian Candu: „Dacă vorbim de doamna Șor, ea poate să facă reîntregirea familiei, să scrie cerere la domnul președinte Dodon că am văzut că acum au relații mai bune, Șor cu Dodon, și să se ducă să-și ia cetățenia. Ea nu trebuie să investească, ea nu trebuie să facă nimic.

Ceea ce ține de Șor, dacă voi credeți că el se duce repejor acum și devine deputat și scapă de răspundere, niciodată. Legea spune că dacă ai dosar penal și mai ales ai condamnare, indiferent unde vrei să te ascunzi că-i Parlament, că-i Guvern, nu poți să te ascunzi.

Nu are imunitate. Chiar dacă va fi ales pe circumscripția Șor... Orhei, cer scuze. Chiar dacă o să ajungă în Parlament, el nu o să aibă imunitate. Noi nu putem să nu-i dăm voie unui om care nu are o condamnare definitivă, există prezumția nevinovăției. Nu poți să-i interzici să fie ales. Și pe Dodon să-l punem la închisoare?"

Condamnat la 7 ani și jumătate de închisoare de prima instanță, primarul de Orhei a primit certificatul de integritate fără niciun fel de mențiune și s-a înregistrat fără probleme în cursa electorală, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

El candidează pe circumscripția de la Orhei și este primul pe lista partidului care-i poartă numele. 

În schimb, în actul lui Victor Bogatico, membru al Partidului Nostru și primarul orașului Râșcani, care a depus actele pentru circumscripția de acolo, este indicat că acesta este vizat într-un dosar penal.

Ilan Șor a fost găsit vinovat în dosarul fraudelor de la BEM. O decizie definitivă încă nu există, iar Șor se plimbă în libertate. 

În februarie curent, dosarul acestuia a fost transferat de la Curtea de Apel Chișinău la cea de la Cahul. 

De atunci ședințele de judecată au fost amânate de mai multe ori, ceea ce i-a făcut pe experții Centrului de Resurse Juridice să afirme că poate fi vorba despre un caz de justiție selectivă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării