1662
0
Cum s-au retras susținătorii PDM de la instituțiile statului
1662
0

Susținătorii PDM care au pichetat non-stop timp de o săptămână instituțiile statului au renunțat la proteste, imediat ce Guvernul Filip și-a anunțat demisia.

Foto: anticoruptie.md

Protestatarii au strâns în grabă corturile, fiind impuși de autoritățile municipale să facă ordine, transmite Știri.md cu referire la Anticoruptie.md.

Primăria Chișinău a pus la dispoziția susținătorilor PDM autospeciale pentru evacuarea gunoiului, iar aceștea au încărcat deșeurile direct în caroseria camionului. 

”Acum sunt responsabil pentru curățenie. Trebuie să-și strângă gunoil din urma lor, n-o să le facă curat Primăria”, ne-a declarat Ion Burdiumov, șeful Direcției locativ-comunale a Primăriei Chișinău.

Foștii protestatari au reacționat diferit la vestea că trebuie să plece. Unii s-au arătat bucuroși că nu vor mai sta în soare pe caniculă, alții și-au exprimat regretul că nu mai au posibilitatea să câștige un ban. Au fost și din cei dezamâgiți că scopul protestelor nu a fost atins.

Unii susținători ai PDM au manifestat agresivitate atunci când au fost luați la întrebări ce cred despre faptul că democrații s-au retras de la guvernare. 

”Noi am știut să cedăm, dar nu am pierdut. PDM este un partid puternic. Liderii noștri au să vă anunțe. Dacă va trebui, eu am să mai vin”, ne-a declarat unul dintre organizatorii acțiunilor de protest.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter