main logo
1662

Cum s-a rezolvat conflictul de interese dintre Nicu Popescu și Andrei Popov

Șeful de cabinet al ministrului de Externe din Guvernul Sandu, Andrei Popov, anunță că și-a dat demisia din funcție. Anunțul vine la scurt timp după ce Guvernul Filip și-a dat demisia, iar miniștrii din cabinetul Maiei Sandu au preluat guvernarea.

Cum s-a rezolvat conflictul de interese dintre Popescu și PopovFoto: zdg.md

Andrei Popov este nașul de cununie al noului ministru de Externe, Nicu Popescu. Acesta declară însă că a acceptat să facă parte din echipa noului ministru într-o situație de criză, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Totodată, Popov mai precizează că nu a fost numit în funcția respectivă doar pentru că este nașul lui Popescu, dar pentru că are experiența necesară.

„În acele ore și zile critice, singurul obiectiv major era să asigurăm activitatea cât mai eficientă al ministrului Popescu în condițiile de criză politică și instituțională. 

Orice alte considerente au fost secundare, inclusiv cele legate de posibila percepție a unui conflict de interese având în vedere prietenia și relația noastră specială (chiar dacă din punct de vedere legal membrii cabinetului sunt numiți fără concurs în baza încrederii personale)”, menționează Popov.

Astfel, Andrei Popov susține că prin decizia de a face parte din echipa noului ministru s-a vrut, de fapt, susținerea noului Guvern și crearea unei platforme de interacțiune cu partenerii.

Odată însă cu intrarea deplină în funcție a Guvernului Sandu, Andrei Popov a luat decizia să își dea demisia din funcția de șef de cabinet: 

„Având în vedere intrarea în normalitate și faptul că de acum încolo Nicu Popescu poate conta pe susținerea și profesionalismul întregului serviciu diplomatic moldovenesc, am convenit cu Nicu să fac publică această clarificare…”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării