main logo
2109

Cum procurorii lui Plahotniuc l-au scos pe Dodon de sub urmărire penală

În anul 2008 Igor Dodon și Zinaida Greceanîi, prin intermediul unei firme căpușe Energo-Partner Kft, ar fi pus la cale o schemă de importat a energiei, în rezultatul căreia consumatorii au fost prejudiciaţi cu 14,5 milioane dolari.

Cum procurorii lui Plahotniuc l-au scos pe Dodon de sub urmărire penalăFoto: jurnal.md

Un procuror care-l servea pe Vladimir Plahotniuc în doar o lună a dispus încetarea cauzei penale, ajutându-i pe Dodon şi Greceanîi să scape de răspundere, transmite Știri.md cu referire la Jurnal.md.

Declarațiile au fost făcute de către analistul în domeniul energetic şi financiar-bancar Sergiu Tofilat și fostul director ANRE, Victor Parlicov în cadrul unei conferințe de presă.

Doar în perioada mai-decembrie 2008 firma Energo-Partner Kft a obţinut un profit de 14,5 milioane dolari pe diferenţa de preţ la energie. Oricine doreşte, poate verifica aceste date din informaţia prezentată de ANRE, susține Sergiu Tofilat. Acesta menționează că pe 31.10.2017 a depus o plângere la procuratură, care a iniţiat o cauză penală. Procurorul Lilian Bacalâm, care-l servea pe Plahotniuc, în doar o lună a dispus încetarea cauzei penale, ajutându-i pe Dodon şi Greceanîi să scape de răspundere.

Plângerea depusă la procuratură în 2017:

Răspunsul procurorului Bacalâm despre iniţierea procesului penal:

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării