main logo
996

Cum justifică Guvernul majorarea taxelor

Guvernul Sandu a aprobat, vineri, modificări la bugetul de stat pentru anul 2019, prin care se prevăd mai multe majorări de impozite.

Cum justifică Guvernul majorarea taxelor

Înainte ca proiectul să fie citit și votat, șefa Cabinetului de Miniștri, Maia Sandu, a ținut o cuvântare în care a justificat necesitatea schimbărilor drastice în politica fiscală, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

Ulterior, un comentariu a fost oferit și de ministra Finanțelor, Natalia Gavrilița, care a spus că măsurile au fost luate urgent pentru a putea încheia un acord cu FMI. 

Șefa Guvernului a ținut să spună, din start, că o bucură faptul că „oamenilor nu le este frică să își exprime părerea despre deciziile Executivului”.

„Trebuia să discutăm îndelungat asupra modificărilor pe care le facem, dar am moștenit probleme de la guvernarea coruptă și iresponsabilă, care a acționat după ideea după noi și potopul. Noi am moștenit o gaură de peste 4 miliarde de lei. Asta însemna că 4 miliarde trebuie reduse din cheltuieli. (...) Da, știu că sunt măsuri care nu au fost preîntâmpinate cu mare bucurie, nimeni nu se bucură de creșterea impozitelor, dar să știți că au fost măsuri mult mai dure pe care le-am evitat. Am văzut și reacții de la cei care au furat bugetul, care au administrat prost. Cred că putem scrie o carte despre schemele de corupție a guvernului precedent. Să găsim un scriitor să meargă din minister în minister și să scrie o carte”, a spus Sandu în ședința Guvernului. 

Prim-ministrul a fost completată de șefa de la Finanțe, Natalia Gavrilița.

„În primele săptămâni de mandat, am lucrat din greu ca să ne asigurăm că reluăm programul cu FMI și în consecință putem primi susținerea bugetară la venituri, ca să mergem în regim normal cu cheltuielile. Nu să plătim doar salarii și pensii, dar și să continuăm „Drumuri bune”, să facem reparații, să susținem administrația publică locală, și altele. Asta facem pentru a readuce bugetul în albia normală. Vom continua două luni consultările pe politica fiscală. Asigur toți cetățenii că ne gândim când luăm decizii”, a spus Gavrilița.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării