main logo
4835

Cum e prezentat Vlad Plahotniuc într-un reportaj la Pervîi Canal

Postul TV rusesc Pervîi Canal a prezentat un reportaj de 8 minute despre Vlad Plahotniuc și Spălătoria moldovenească în cadrul emisiunii Omul și Legea. În timp ce Pervîi Canal rula respectiva emisiune, pe Prime TV, canal care retransmite postul tv rusesc, rula o emisiune despre pisici.

Cum e prezentat Vlad Plahotniuc într-un reportaj la Pervîi Canal

Postul TV rusesc „Pervîi Canal” a prezentat un reportaj de 8 minute despre Vlad Plahotniuc și „Spălătoria moldovenească” în cadrul emisiunii „Omul și Legea”. 

În timp ce „Pervîi Canal” rula respectiva emisiune, pe Prime TV, canal care retransmite postul tv rusesc, rula o emisiune despre pisici, transmite Știri.md cu referire la moldova.org.

În cadrul emisiunii, liderul PDM este numit „regele compromatului”, „cardinalul gri în Moldova” și „singurul oligarh din Moldova. De altfel, este menționat că Plahotniuc deține cetățenia a trei state – Republica Moldova, România și Rusia, în ultimul fiind „emis mandatul de arestare pentru tentativă de omor”. 

În reportaj se mai relatează despre presupușii parteneri ai lui Plahotniuc – bancherul Gorbunțov și omul de afaceri Platon, condamnat pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și corupere pasivă. 

Despre aceștia se spune că au organizat în comun exportul ilegal de miliarde de ruble din Rusia în offshore.

„Activitățile comunității criminale internaționale au fost oprite. Vorbim despre retragerea a zeci de miliarde de ruble din Federația Rusă “,  declară reprezentanta oficială a Ministerului de Interne, Irina Volk.

În reportaj sunt folosite secvențe din diferite interviuri oferite de Vlad Plahtoniuc, Veaceslav Platon, Vladimir Voronin, Gherman Gorbunțov. 

De altfel, au fost intervievați Renato Usatîi, publicistul rus Armin Gasparean.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării