main logo
1966

Cum e prezentat noul candidat la funcția de ministru al Justiției

După ce Stanislav Pavlovschi a demisionat, Maia Sandu înaintează o candidatură nouă pentru funcția de ministru al Justiției.

Cum e prezentat noul candidat la funcția de ministru al JustițieiFoto: radiochisinau.md

Într-o postare pe Facebook, Maia Sandu a menționat acest fapt, transmite Știri.md:

„În baza cererii de demisie, am propus revocarea domnului Stanislav Pavlovschi din funcția de ministru al justiției. Îi mulțumesc pentru colaborarea pe care am avut-o până în acest moment.

În același timp, am înaintat propunerea ca doamna Olesea Stamate să fie numită în funcția de ministru al justiției. 

Doamna Stamate a fost până în prezent Președinte al Asociației pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă. Este licențiată în drept, magistru în studii europene avansate la Colegiul Europei și avocat. 

Are experiență vastă în domeniile justiție, afaceri interne și reforma administrației publice centrale. Îi mulțumesc că a acceptat propunerea de a face parte din echipa guvernamentală și îi doresc mult succes în activitate.”

Recent, a avut loc prezentarea noului ministru Olesea Stamate.

„O să vă rog foarte mult să o sprijiniți, să o ajutați pe alocuri, să mai învețe acolo unde trebuie să mai învețe”, a susținut prim-ministrul Maia Sandu.

„Contez mult pe sprijinul dumneavoastră să facem lucruri frumoase și importante în țara asta”, a afirmat Olesea Stamate, ministrul al Justiției.

„Astăzi, în sediul Președinției, în prezența Președintelui Republicii Moldova și a Prim-ministrului, Maia Sandu - doamna Olesea Stamate a depus jurămîntul în calitate de ministru al Justiției.

I-am transmis sincere felicitări doamnei Olesea Stamate și i-am urat succes în această funcție responsabilă.”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Olesea Stamate a depus jurământul la președinție. Noul ministru a fost prezentat și de către premierul Maia Sandu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării