main logo
1530

Cum comentează Năstase plecarea lui Balan de la șefia IGP

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a comentat decizia de astăzi a Consiliului Superior al Magistraturii de a-l repune în funcția de judecător pe Gheorghe Balan, actualul șef interimar al Inspectoratului General de Poliție.

Cum comentează Năstase plecarea lui Balan de la șefia IGPFoto: știri.md

„Mă bucur enorm că lui Gheorghe Balan i s-a făcut dreptate după ce regimul criminal și-a bătut joc de el, de familia lui, de cariera lui. Dacă astăzi la CSM s-a decis să se facă dreptate este spre binele tuturor”, a declarat Năstase pentru TV8, transmite Știri.md.

Pentru a reveni în funcția de magistrat al Judecătoriei Chișinău, Gheorghe Balan trebuie să aștepte ca președintele Igor Dodon să semneze decretul.

La începutul lunii iulie, la Ministerul de Interne a fost anunțat un concurs pentru ocuparea funcției de șef al IGP-ului, dar niciun candidat nu a trecut proba scrisă. 

Ulterior, Andrei Năstase a declarat că nu va mai fi organizat un concurs repetat, iar un nou șef al IGP va fi numit când va fi identificată o candidatură bună, un profesionist.

Amintim că Consiliul Superior al Magistraturii a admis cererea lui Gheorghe Balan de a fi repus în funcția de judecător. Hotărârea va fi expediată președintelui țării pentru emiterea decretului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării