main logo
603

Cum au reușit să voteze unii alegători după ora 21:00 la Chișinău

Boris Volosatîi, directorul Liceului Gheorghe Asachi din Chișinău, instituție care a fost gazdă a două secții de votare pentru alegerile europarlamentare, a reușit să salveze votul a circa 200 de români.

Cum au reușit să voteze unii alegători după ora 21:00 la ChișinăuFoto: rnews.ro

Cu câteva minute înainte de închiderea procesului de vot, Volosatîi a chemat toată lumea pe coridoarele instituției pe care o conduce și a închis ușa. În acest fel, alegătorii se considerau pe teritoriul secției de votare, iar programul a fost prelungit în mod automat, transmite Știri.md cu referire la rnews.ro.

„Am procedat așa cum am făcut-o tot timpul. Așa sunt eu, nu cred că este ceva ieșit din comun”, a spus Volosatîi.

El a confirmat gestul, dar zice că nu a numărat câți oameni erau la coadă - pur și simplu a băgat tor rândul de așteptare pe holul liceului.

„Erau probabil vreo 200 de alegători. Au intrat toți și s-a votat mai bine de o oră după închiderea oficială a programului de vot. Din păcate au mai rămas vreo 15-20 de oameni care nu au apucat să voteze din cauza că s-a întrerupt accesul la sistemul electronic de operare a datelor electorale”, a mai spus el. Pe rețelele de socializare au apărut și poze cu mulțimea înghesuită pe coridoarele liceului.

Întrebat dacă președinții secțiilor nu s-au opus, Volosatîi a spus că nu: „ideea a fost unanim acceptată. Nici poliția nu a spus nimic”.

Ținem să precizăm că în cadrul scrutinului de duminică au votat circa 38 de mii de români aflați în Basarabia. A fost cea mai mare prezența la urne în cadrul unui scrutin românesc. 

La majoritatea secțiilor au fost cozi, iar la cele din centrul republicii au rămas zeci de alegători care n-au apucat să voteze.

Un gest similar cu cel al lui Volosatîi a făcut și poliția germană - toți românii aflați la coadă la consulatul din Munchen au putut vota.  

Oamenii au fost înconjurați cu un gard, considerându-se că sunt pe teritoriul consulatului și prin urmare au putut vota peste program.

„Final fericit la München, unde poliția a luat inițiativa de a construi un perimetru din garduri, a băgat pe toată lumea înăuntru și acum consideră că sunt pe teritoriul consulatului, deci vor vota cu toții”, scrie jurnalistul Vlad Ursulean, aflat la fața locului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării