main logo
5167

Cum a ajuns Șoigu în Moldova, deși a evitat Ucraina și e interzis în UE

Vizita ministrului Apărării din Rusia, Serghei Şoigu, la Chişinău a fost una care a provocat numeroase tensiuni peste Prut în condiţiile în care Guvernul moldovean a considerat-o drept neavenită, dar preşedintele Igor Dodon a catalogat-o drept istorică.

Cum a ajuns Șoigu în Moldova, deși a evitat Ucraina și e interzis în UEFoto: fb.com/IgorDodon

Pe lângă tensiunile provocate în rândul autorităţilor moldoveneşti, puţini ştiu însă că România a avut un rol important în a face posibilă această vizită, transmite Știri.md cu referire la b1.ro.

Mai exact, odată ce are interdicţie de a pătrunde în Ucraina, Şoigu a trebuit să zboare deasupra Poloniei, Slovaciei, Ungariei și României pentru a ajunge în Republica Moldova.

Iar România i-a dat drept de survol a spaţiului aerian în ciuda faptului că Serghei Şoigu se află pe lista de sancţiuni adoptate după anexarea Crimeii şi agresiunea din Est. 

Prin urmare, oficialul rus are interdicţie în statele UE, dar cum s-a mai întâmpla şi în alte cazuri, din nou acestea au fost încălcate.

Decizia autorităţilor române de a face excepţie de la aceste reguli este una curioasă având în vedere faptul că, în 2017, autoritățile au interzis aeronavei în care se afla Dmitri Rogozin, pe atunci vicepremier, să pătrundă în spațiul aerian al țării noastre în drumul său spre Chişinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării