main logo
2051

Cum a ajuns numele lui Petru Lucinschi în raportul Kroll

S-a născut și a crescut într-o familie modestă, ulterior a ajuns unul dintre liderii Uniunii Sovietice, după care a fost ales de popor în funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Cum a ajuns numele lui Petru Lucinschi în raportul Kroll

Deși Petru Lucinschi a părăsit arena politică în 2001, mulți consideră că este unul dintre cei care trage sforile în culisele politicii moldovenești, mai mult, numele Lucinschi este și în raportul Kroll, transmite Ştiri.md cu referire la Impact TV.

Cum a ajuns acolo și dacă este sau nu implicată familia Lucinschi în furtul miliardului ne-a povestit chiar Petru Lucinschi.

„Eu eram bun prieten cu tatăl lui Ilan Șor. Într-o zi au venit ambii la mine și mi-au spus că ei vor să cumpere o bancă – Unibank, dar având în vedere că legislația e de așa natură, trebuie să fie mai mulți acționari. Ei mi-au propus mie să fiu acționar, iar peste un an ei urmau să vândă banca, iar eu să am un câștig bun, a povestit Lucinschi în cadrul emisiunii „Игра в PUZZLE” de la Impact TV”.

De unde avea Petru Lucinschi bani pentru bancă și ce a urmat?

„Le-am spus că nu am bani  ca să cumpăr acțiuni, dar ei mi-au zis că este o companie străină care poate să-mi împrumute suma necesară. Atunci eram cetățean liber, persoană privată și nu făceam nimic ilegal. Într-un an am înțeles că această chestie este făcută formal și le-am cerut să mă excludă din schemă. Mai târziu s-a întâmplat așa numitul „jaf al secolului”, iar în raportul lor, cei de la Kroll au scris că eu am fost acționar. Din punctul de vedere al legii am tot dreptul, iar acționarii nu răspund de ceea ce se întâmplă în bancă, pentru că acolo este consiliul de administrare și director care monitorizează situația. Probabil că aveau nevoie de nume sonore”, a declarat Petru Lucinschi.

Amintim că, Petru Lucinschi de la 15 ianuarie 1997 până la 4 aprilie 2001 a deținut funcția de președinte al Republicii Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării