main logo
1564

Cu cine s-a întâlnit Mihai Popșoi la Conferința de Securitate de la Munich

Aflat la München, unde ministrul Popșoi participă la cea de-a 60-a ediție a Conferinței de Securitate, oficialul moldovean a avut discuții productive cu ministrul afacerilor externe al Turciei, Hakan Fidan, ministrul afacerilor externe din Republica Macedonia de Nord, Bujar Osmani și ministra afacerilor externe din Regatul Țările de Jos, Hanke Bruins Slot.

Cu cine s-a întâlnit Popșoi la Conferința de Securitate de la MunichFoto: Ministerul Afacerilor Externe

În cadrul întrevederilor cu omologii săi, ministrul de externe Mihai Popșoi a relatat despre eforturile Republicii Moldova de avansare în procesul de aderare la Uniunea Europeană, provocările de securitate din regiune generate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, și planurile de cooperare pentru perioada următoare, transmite Știri.md.

Cu omologul său turc, Hakan Fidan, oficialul moldovean a discutat despre intensificarea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Turcia cu accent special pe dimensiunea comercial-economică și investițională.

„Am avut un schimb de opinii și pe marginea situației regionale. Am convenit să continuăm discuțiile la Forumul Diplomatic, care va avea loc în Antalya.” – a menționat ministrul Popșoi.

Cu ministrul afacerilor externe al Republicii Macedonia de Nord, Bujar Osmani, vicepremierul Popșoi a discutat despre aprofundarea relațiilor bilaterale în domeniul politic, economic, social și cultural, precum și cooperarea regională.

„Am comunicat despre mersul procesului de aderare la UE și am apreciat experiența partajată de autoritățile de la Skopje.” – a subliniat oficialul moldovean.

Cu ministra afacerilor externe al Regatului Țărilor de Jos, Hanke Bruins Slot, oficialul moldovean a trecut în revistă proiectele care se implementează în țara noastră cu suportul Regatului Țărilor de Jos și s-a convenit asupra continuării dialogul privind fortificarea relațiilor în domeniul securității cibernetice.

„Am subliniat angajamentul ferm al țării noastre de a avansa în realizarea recomandărilor rămase în contextul deschiderii negocierilor de aderare la UE.

I-am invitat pe omologii mei să viziteze Republica Moldova.” – a conchis ministrul de externe.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării