main logo
1703

Cu ce se ocupă Alexandr Stoianoglo în arest la domiciliu

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, aflat în arest la domiciliu, a devenit activ pe rețelele de socializare.

Cu ce se ocupă Alexandr Stoianoglo în arest la domiciliuFoto: știri.md

După o pauză de 6 ani, acesta a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care menționează că va publica mesaje pe rețelele de socializare pentru a avea dreptul la replică, transmite Știri.md.

Totodată, procurorul general suspendat declară că rețelele de socializare nu vor deveni pentru el o ocupație, întrucât preferă mai mult să citească o carte sau să se ocupe cu sportul.

"Nu am fost niciodată prezent pe rețelele de socializare, am considerat întotdeauna această ocupație inutilă, dar s-a dovedit că m-am înșelat, pentru că rețelele de socializare au devenit principala armă a politicienilor, a societății civile, cu alte cuvinte, nu trebuie să faci nimic, doar poți să ieși cu mesaje frumoase și să arunci cu noroi în adversarii tăi, asta e știință. 

Morala, unele valori, principii nu interesează pe nimeni. De fapt, de aceea trăim așa, pentru că opinia publică, într-o măsură mai mare, este formată din oameni fără valoare, care nu fac nimic și pur și simplu îndeplinesc ordinele cuiva. 

Din păcate, o parte semnificativă a populației a devenit ținta diferitelor tipuri de dezinformare, doar minciuni. Amintiți-vă de celebra frază a lui Goebbels, cu cât este mai multă minciună, cu atât mai repede vor crede în ea. 

Nu cred că rețelele sociale vor deveni ocupația mea, prefer să citesc o carte sau să petrec o oră sau două făcând sport. 

Apariția mea în rețele este asociată cu „dreptul la replică”, la care fiecare persoană are dreptul. Când eram procuror general, pur și simplu nu era timp suficient să ies de fiecare dată cu explicații, care erau întotdeauna percepute ca o scuză și aveau adesea efectul opus, pentru că au apărut zeci de troli care pur și simplu prezentau informația în contextul de care aveau nevoie. Drept urmare, eu și procuratura mereu rămâneam învinși.

Prin urmare, apariția mea, care este concepută în primul rând pentru oameni gânditori, vă va oferi răspunsuri la multe întrebări care v-au îngrijorat când eram procuror general. Nu am de gând să jignesc sau să umilesc pe nimeni — acestea nu sunt metodele mele de lucru, ci doar fapte pe care fiecare, în virtutea obiectivității și conștientizării lor, va putea să le evalueze și să tragă propriile concluzii", a scris Stoianoglo.

Reamintim că Stoianoglo se află în arest la domiciliu după ce a fost reţinut, la începutul lunii octombrie. 

El se declară nevinovat şi susţine că tot ce i se întâmplă este o răzbunare din partea preşedintelui ţării, Maia Sandu.

La rândul ei, Sandu nu a comentat aceste acuzaţii şi a spus că decizia de a-l reţine îi aparţine procurorului de caz, Victor Furtună. La solicitarea Maiei Sandu, activitatea lui Stoianoglo va fi evaluată de o comisie specială, care va fi constituită joi de Consiliul Superior al Procurorilor.

Dacă el va primi calificativul „nesatisfăcător”, CSP va propune președintelui țării eliberarea din funcție a procurorului general.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării