main logo
515

Cu ce averi a venit în funcție noul director al Fondului de Investiții Sociale

Noul director al Fondului de Investiții Sociale din Moldova, Iurie Chiorescu, care a fost numit în funcție acum câteva zile, a obținut în anul 2018 un salariu de 111 mii de lei în funcția pe care a ocupat-o în Secretariatul Parlamentului.

Ce averi declară noul director al Fondului de Investiții Sociale

Proaspătul director FISM a obținut și alte aproape 70 de mii de lei în caltiate de indemnizație, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Iurie Chiorescu mai declară un apartament de 97 de metri pătrați cu valoarea de 544 de mii de lei și un autoturism de model Hyundai Santa Fe pe care susține că a dat peste 28 de mii de euro.

Funcționarul susține că are un credit în sumă de 300 de mii de lei obținut în 2014 pe care trebuie să-l returneze până în anul 2024.

Democratul este magistru în științe politice. Începând cu 25 aprilie 2017, Iurie Chiorescu a ocupat funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, funcţie deţinută şi anterior, fiind membru al fracţiunii Partidului Liberal Democrat din Moldova (2011–2014) şi deputat neafiliat (2017). 

După validarea mandatului în aprilie 2017 a renunţat la calitatea de membru al PLDM, iar în iulie 2017 a aderat la fracţiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova.

Amintim că la începutul lunii februarie 2019, Cancelaria de Stat a lansat un concurs pentru selectarea directorului Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM), după ce mandatul de patru ani al fostului director executiv al FISM, Mircea Eșanu, a expirat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării