main logo
439

CSP a respins cererea lui Alexandr Stoianoglo de a fi suspendată procedura de evaluare

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a respins cererea procurorului general suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo, de a fi anulată procedura de evaluare a performanțelor sale.

CSP a respins cererea lui Stoianoglo de a fi suspendată evaluareaFoto: Facebook.com

„CSP a hotărât: a respinge cererea domnului Alexandr Stoianoglo, procuror general suspendat de drept din funcție cu privire la suspendarea procedurii de evaluare a performanțelor procurorului general”, a declarat președinta CSP, Angela Motuzoc, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

CSP a constituit Comisia de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo, marți, 23 noiembrie, în cadrul unei ședințe extraordinare.

S-a întâmplat după ce, la 4 noiembrie, președinta R. Moldova, Maia Sandu, a transmis la CSP o sesizare prin care a cerut inițierea procedurii de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat, din funcție, Alexandr Stoianoglo.

„Decizia de a iniția procedura de evaluare e determinată de necesitatea consolidării încrederii societății în instituția Procuraturii, încredere compromisă de lipsa rezultatelor în combaterea criminalității și corupției, în special în dosarele de rezonanță, în perioada în care aceasta a fost condusă de procurorul general suspendat din funcție”.

La 5 octombrie, în jurul orei 21:00, după trei ore de percheziții, procurorul general suspendat din funcție,Alexandr Stoianoglo, a fost escortat de mascați ai Serviciului de Informație și Securitate (SIS) din clădirea Procuraturii Generale.

Potrivit procurorului anticorupție, Victor Furtuna, șeful suspendat din funcție al PG este cercetat pentru corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Conform informațiilor obținute de ZdG, oficial, Stoianoglo este învinuit de săvârșirea a cinci infracțiuni penale în perioada anilor 2011 (atunci când deținea funcția de deputat) și 2021 (deținând funcția de procuror general).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării