main logo
935

CSP a decis: Dragalin a trecut etapa de preselecție pentru șefia PA

Veronica Dragalin a trecut etapa de preselecție în cadrul concursului pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție. O decizie în acest sens a fost adoptată marți, 7 iunie, de membrii Consiliului Superior al Procurorilor.

CSP a decis: Dragalin a trecut etapa de preselecție pentru șefia PAFoto: Anticorupție.md

Pe lângă Veronica Dragalin, la această funcție au mai candidat Adrian Bordianu, Victor Brînză și Octavian Iachimovschi, transmite Știri.md.

Veronica Dragalin a obținut cel mai mare punctaj la proba interviului – 72,15 puncte. Astfel, contracandidații săi au obținut următoarele punctaje:

  1. Adrian Bordianu – 40,93 puncte,
  2. Victor Brînză – 36,15 puncte,
  3. Octavian Iachimovschi – 53,01 puncte.

Veronica Dragalin a plecat împreună cu părinţii din Republica Moldova încă din fragedă copilărie, după clasa întâi. Clasa a doua o continuă în Italia, iar clasele a treia şi a patra le finalizează în Germania. Când avea 11 ani, Veronica Dragalin a ajuns cu familia în Statele Unite ale Americii.

Acolo, mama sa, Elena Dragalin, se remarcă printr-o activitate fructuoasă în consolidarea relaţiilor moldo-americane. Basarabeanca a fondat Moldova-AID, care organizează anual forul cunoscut sub denumirea Convenția moldo-americană, cu participarea delegaţilor din partea instituțiilor guvernamentale americane și din Republica Moldova, precum şi a reprezentanţilor diasporei moldoveneşti în SUA.

Veronica Dragalin în 2008 a absolvit Facultatea de Biologie şi Chimie la Universitatea din Durham, Carolina de Nord, iar în 2011 - Facultatea de Drept la Universitatea din Virginia.

Ulterior, Veronica Dragalin a avut o carieră proeminentă, ajungând în cele din urmă procuror adjunct al Statelor Unite ale Americii în Secția de corupție publică și drepturi civile din biroul procurorului american din districtul central al Californiei.

Candidata este deţinătoarea mai multor premii obţinute pe parcursul carierei sale, cum ar fi premiul „Cazul Anului” din partea Biroului Alcool, Tutun, Arme și Explozibili şi Premiul Directorului FBI. Este nominalizată la Premiul Național pentru Tânărul Avocat Federal şi la Premiul Procuror de Prim Rang pentru femeile din forțele federale de justiție.

Pe lângă limba maternă, româna, Viorica Dragalin vorbeşte încă cinci limbi: engleza, spaniola, rusa, germana şi italiana.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării