339
0
CSP a anunţat concurs pentru funcţia de procuror general
339
0

Consiliul Superior al Procurorilor a luat vineri, 9 august, decizia de a anunța concurs pentru funcția de procuror general în condiţiile în care ministrul Justiţiei, Olesea Stamate, a cerut amânarea lui.

Foto: Știri.md

Dosarele pentru concurs pot fi depuse până la data de 10 septembrie, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

După mai multe minute de deliberări, membrii CSP au decis să nu dea curs solicitării şefului de la Justiţie şi să anunţe concurs pentru ocuparea fotoliului de procuror general.

Președintele CSP, Angela Motuzoc, a specificat că până în prezent nici Parlamentul şi nici Ministerul Justiției nu au cerut Consiliului  aviz la un eventual proiect de lege care propune schimbarea condițiilor pentru accederea la şefia Procuraturii Generale.

În dimineaţa zilei curente ministrul Justiţiei, Olesea Stamate, a solicitat membrilor CSP amânarea concursului pentru funcţia de procuror general al Republicii Moldova pentru luna septembrie. Motivul îl constituie faptul că la  minister este examinat un proiect de lege care ar urma să schimbe prevederile legii în privința concursului pentru șefia PG.

Fotoliul de procuror general a rămas vacant după plecarea la 11 iulie a lui Eduard Harunjen. În prezent interimatul funcţiei este asigurat de Dumitru Robu.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter