main logo
347

CSM ar putea avea un președinte tocmai la toamnă

Deși regulamentul prevede că membrii Consiliului Superior al Magistraturii trebuie să aleagă un președinte al structurii în termen de maximum 30 de zile, instituția ar putea rămâne fără conducător până la toamnă.

CSM ar putea avea un președinte tocmai la toamnă

Președintele interimar al CSM, Dorin Musteață, a explicat în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8 ce probleme există și de ce poate fi tărăgănat procesul, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Președintele CSM trebuie să fie ales de toți 12 membri. Noi în prezent avem 10 membri care participă la ședințe”, a spus Musteață, făcând referire la faptul că în prezent nu avem un procuror general care este membru din oficiu al CSM și nu vine la ședințe președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, care a fost suspendat din funcție.

„Este august, perioadă de concediu”, a mai adăugat Musteață un alt motiv, care ar putea să tărăgăneze procesul de numire a unui președinte al CSM până în luna septembrie.

Totodată, Dorin Musteață a declarat că nu intenționează să-și înainteze candidatura la funcția de conducător al Consiliului Superior al Magistraturii, dar a evitat să spună concret ce va face în cazul în care altcineva îl va propune pentru această funcție.

Amintim că președintele CSM, Victor Micu, a fost demis pe 16 iulie, dar acesta a rămas membru al consiliului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării