main logo
427

CSM amână examinarea propunerii lui Stoianoglo privind frauda bancară

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSJ) au amânat examinarea demersului procurorului general, Alexandr Stoianoglo, cu privire la „specializarea judecătorilor în domeniul crimelor de corupție și a celor conexe”.

CSM amână examinarea propunerii lui Stoianoglo privind frauda bancarăFoto: știri.md

În cadrul ședinței CSM de marți, 6 octombrie, raportorul Petru Moraru a propus amânarea subiectului cu privire la demersul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, referitor la specializarea judecătorilor în domeniul crimelor de corupție și al celor conexe. Propunerea lui Moraru a fost susținută unanim de membrii CSM, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

De menționat că, la 30 septembrie, Procuratura Generală anunța că Stoianoglo a intervenit cu inițiativa instituirii completelor de judecători, specializați în examinarea dosarelor vizând „furtul miliardului” și a celor conexe.

Inițiativa prevede crearea completelor la nivelul Judecătoriei mun. Chişinău (sediile Ciocana și Buiucani) şi Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău, cu desemnarea judecătorilor specializați în soluționarea acestor categorii de dosare, puncta PG, într-un comunicat de presă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării