main logo
3485

CSM a votat: Cine sunt cei doi judecători la Curtea Constituțională

Ababei Eduard și Țurcan Serghei au fost desemnați de membrii Consiuliului Superior al Magistraturii la funcția de judecător la Curtea Constituțională.

CSM a votat: Cine sunt cei doi judecători la Curtea Constituțională

Decizia a fost luată astăzi în cadrul ședinței CSM, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

În cadrul concursului, 17 persoane au depus cereri de participare.

Amintim că Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu au fost selectați pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională din partea Parlamentului.

Concursul de selectare a candidaților la funcția de judecător al Curții Constituționale din partea Guvernului se va desfășura pe data de 6 august a.c. Acesta va consta din competiția dosarelor și interviuri cu toți candidații.

De menționat că la data de 22 iulie, Oleg Potîrnache a fost exclus din concursul pentru funcția de judecător al Curții Constituționale. Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei juridice numiri și imunități, Sergiu Litvinenco.

Precizăm că la data de 26 iunie, membrii Curții Constituționale au demisionat in coprore.

De menționat că mai multe organizații ale societății civile și persoane fizice și-au exprimat regretul profund față de modul în care, în perioada 7-9 iunie, Curtea Constituțională (CC) a generat o criză politică fără precedent și au cerut demisia neîntârziată a judecătorilor constituționali.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării