main logo
533

CSJ i-a dat dreptate Jurnalului: Nu este obligat să-și ceară scuze de la Voronin

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a casat deciziile de la juecătoria Centru dar și de la Curtea de Apel în cazul comunistului Vladimir Voronin vs. „Jurnal de Chişinău Plus” și Constantin Cheianu, și a emis o nouă decizie.

CSJ i-a dat dreptate Jurnalului: Nu își va cere scuze de la Voronin

Potrivit deciziei motivate de la CSJ, a fost admis recursul declarat de întreprinderea cu capital străin „Jurnal de Chişinău Plus” împotriva deciziei din 14 noiembrie 2017 a Curţii de Apel Chişinău, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

Astfel a fost casată decizia Curţii de Apel Chişinău şi hotărârea Judecătoriei Centru, mun. Chişinău, adoptată în cauza civilă intentată la cererea de chemare în judecată depusă de Vladimir Voronin împotriva întreprinderii cu capital străin „Jurnal de Chişinău Plus” societate cu răspundere limitată şi lui Constantin Cheianu cu privire la apărarea onoarei, demnităţii şi reputaţiei profesionale, precum şi repararea prejudiciului moral.

CSJ a pronunțat o nouă decizie din care reiese că se respinge ca fiind neîntemeiată cererea de chemare în judecată depusă de comunistul Vladimir Voronin împotriva întreprinderii cu capital străin „Jurnal de Chişinău Plus” şi lui Constantin Cheianu cu privire la apărarea onoarei, demnităţii şi reputaţiei profesionale, precum şi repararea prejudiciului moral.

Anterior liderul comunist l-a învinuit pe jurnalistul Constantin Cheianu de calomnie şi denigrare, cerând să-i fie prezentate scuzele de rigoare, dar şi despăgubire morală în valoare de un milion de lei.

Voronin l-a acţionat în judecată pe realizatorul emisiunii „Mai pe scurt”. Atunci, liderul PCRM a declarat că aceste afirmaţii l-au denigrat şi i-au ştirbit din autoritate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării