16 septembrie, 11:26
417
0
CSJ, despre suspendarea examinării cererii de strămutare a dosarului Șor
16 septembrie, 11:26
417
0

La 1 septembrie curent, avocații lui Ilan Șor, Colenco Aureliu și Calaida Denis, au înaintat o cerere de strămutare a judecării cauzei penale de la Curtea de Apel Cahul, la o altă instanță egală în grad.

Foto: zdg.md

Odată cu depunerea cererii de strămutare, la 1 septembrie, avocații Colenco Aureliu și Calaida Denis, în numele inculpatului Șor Ilan, au depus cerere privind ridicarea excepției de neconstituționalitate relativă exercitării controlului constituționalității prevederilor alin.(1) art. 46 Cod de procedură penală, în partea ce vizează sintagma „în cazul în care prin aceasta se poate obține soluționarea ei obiectivă, rapidă, completă și se asigură desfășurarea normală a procesului”, totodată solicitând și suspendarea examinării cererii de strămutare a judecării cauzei penale până la soluționarea definitivă de către Curtea Constituțională a sesizării respective, transmite Știri.md cu referire la ZdG.md.

Astfel, Curtea Supremă de Justiție s-a adresat la Curtea Constituțională, iar până la soluționarea sesizării, CSJ a suspendat examinarea cererii de strămutare.

Marți, 15 septembrie, Curtea Supremă de Justiție a pronunțat Încheierea motivată în acest sens.

„Colegiul penal DISPUNE:

„A sesiza Curtea Constituțională pentru efectuarea controlului constituționalității sintagmei: „ …în cazul în care prin aceasta se poate obține soluționarea ei obiectivă, rapidă, completă și se asigură desfășurarea normală a procesului”, din dispoziția alin.(l) art.46 din Codul de procedură penală a Republicii Moldova.
A suspenda examinarea cererii de strămutare până la soluționarea definitivă de către Curtea Constituțională a prezentei sesizări”, se menționează în Încheierea motivată.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter