main logo
1711

CSE ar putea interveni pentru dispersarea forțată a protestarilor lui Șor

Comisia pentru Situații Excepționala (CSE) este îndemnată să intervină cu o decizie urgentă în vederea deblocării bulevadului Ștefan cel Mare, consideră deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Dan Perciun.

CSE ar putea interveni pentru dispersarea forțată a protestarilor Șor

Deputatul este convins că e de datoria primarului general, Ion Ceban, să facă ordine în oraș, astfel ca drepturile cetățenilor să nu fie încălcate de simpatizanții Partidului "ȘOR", care au instalat 100 de corturi pe carosabil, transmite Știri.md.

"Blocarea bulevardului Ștefan cel Mare este inacceptabilă. E un pas prea departe. Ceban trebuie să aplice articolul 22 - Dispersarea forţată a întrunirii - din Legea privind întrunirile și să solicite organizatorilor să elibereze bulevardul prin dispoziție emisă de primărie. Dacă aceștia nu acceptă, se adresează poliției. Dacă Ceban va continua să nu respecte cadrul legal, va fi nevoie de o decizie CSE probabil pentru a autoriza dispersarea forțată de către poliție", a precizat Perciun.

"Dacă Ceban va continua să se facă mort în păpușoi și să facă mendrele lui Șor, mă aștept MAI să găsească mâine soluțiile legale în absența dispoziției primăriei pentru a elibera bulevardul. Și să aplice și niște amenzi usturătoare", a punctat Dan Perciun.

Deputatul a amintit cum a acționat poliția pe 27 august 2018, atunci când reprezentanții opoziției, în frunte cu Maia Sandu, au fost ridicați de la monumentul lui Ștefan cel Mare.

"Când am fost ridicați pe 27 august 2018 de la monumentul lui Ștefan cel Mare de tovarășul Jizdan, poliția a venit cu dispoziția primăriei conduse pe atunci de Ruslan Codreanu și a acționat exact conform prevederilor din lege. Așa că Ceban să se ia în mâini și să urmeze procedura legală. Legea a fost scrisă pentru a proteja dreptul la protest de abuzul organelor de forță și pornind de la premisa că autoritățile publice locale sunt tefere și acționează în interesul majorității locuitorilor - și când sunt probleme nu stau și postează pe Facebook, dar cer poliției să acționeze", a conchis Perciun.

În timp ce Poliția Republicii Moldova dă vina pe Primărie și pe Ion Ceban, edilul cere întoarcerea Poliției Locale și susține că în cele ce urmează oamenii vor fi manipulați și puși împotriva Primăriei Chișinău, iar incidentul cu blocarea bulevardului are scopul de a destabiliza Primăria.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării