main logo
1450

Cronologia celor mai răsunătoare plecări din sistem odată cu noua putere

După schimbarea puterii de la Chișinău, am asistat la zeci de demisii și demiteri. Judecătorii constituționali, lideri de partide, secretari de stat sau șefi din structurile Ministerului Afacerilor Interne.

Cronologia celor mai răsunătoare plecări din sistem odată cu noua putereFoto: agora.md

Unii au plecat din proprie inițiativă, alții au fost demiși de Guvern sau Parlament. Cronologia celor mai răsunătoare plecări și destituiri din funcții, mai jos, transmite Știri.md cu referire la Agora.

Imediat după instituirea noii puteri în stat, Parlamentul a dispus demiterea șefului Centrului Național Anticorupție, Bogdan Zumbreanu. 

În aceeași zi, la 8 iunie, a fost destituit din funcție și șeful Serviciului Informații și Securitate, Vasile Botnari. La două zile distanță, a fost demis, de către Guvern, șeful Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pânzari.

La 14 iunie numărul demisiilor s-a mărit în contextul în care cabinetul de miniștri în frunte cu Pavel Filip și-au dat demisia in corpore. 

Cavcaliuc, Bălan, Sula, Baldovici sunt alte câteva nume care completează cronologia plecărilor din funcții. 

20 iunie - ziua cu cele mai multe eliberări și plecari. Cea mai răsunătoare demisie fiind cea a președintelui Curții Constituționale, Mihai Poalelungi. 


Ulterior, la 24 iunie, Vlad Plahotniuc a plecat din funcția de lider al Partidului Democrat (PDM). Câteva zile mai târziu, mai exact la 4 iulie toată conducerea PDM s-a retras din funcții. 

A urmat plecarea Alinei Russu din fruntea Comisiei Electorale Centrale, a Adrianei Bețișor din funcția de șefă interimară a Procuraturii Anticorupție, iar ultima demisie răsunătoare este cea a lui Eduard Harunjen care a ocupat funcția de procuror general. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării