main logo
1017

Criza umanitară invocată de liderii de la Tiraspol, creată tot de ei

„Criză umanitară” invocată de Tiraspol este creată tot de Tiraspol și afectează populația de rând.

Criza umanitară invocată de liderii de la Tiraspol, creată tot de ei

Concluziile reies din acțiunile așa-ziselor autorități din stânga Nistrului, transmite Știri.md cu referire la Zona de Securitate

Sursa citată scrie că maningul nu e stopat în regiune. Tiraspolul ar continua să facă criptovalută, nu la capacitățile maxime, dar nu s-a oprit. Informația a fost confirmată inclusiv de un inginer de la TECHNOPARK.

Totodată, MMZ - Uzina Metalurgică lucrează, dar are doar un program restrâns: începând cu ziua de vineri seara, sâmbătă noaptea și duminică noaptea până 7 dimineața. Și nu neapărat că nu ar avea energie și gaz, dar pentru că nu este materie primă. Agenția de Mediu nu a oferit autorizație la importul de deșeuri metale în noiembrie. Faptul că aceasta funcționează a scris și fostul deputat Alexandru Slusari. Lipsa autorizației a cam stricat planurile și celor de la BPM, principalii aliați ai uzinei pe malul drept. Aceștia nu mai cumpără deșeuri metale.

Reieșind din procesul tehnic, uzina are nevoie de lumină de tensiune înaltă pe care nu o poate primi fără a avea aranjamente cu conducerea Republicii Moldova și Ucrainei.

Cât ține de Uzina de Ciment tot din Râbnița, aceasta funcționează noaptea în zilele când nu lucrează MMZ. Și dacă e să vorbim, la fel, despre procesul tehnic, și acesta are nevoie de lumină de tensiune înaltă și gaz. În nordul regiunii gazul vine prin conducta Șoldănești (malul drept). Sursa citată remarcă faptul că Guvernul are multe probe ca să demonstreze că unele din învinuirile privind criza provocată la Tiraspol sunt falsuri, însă nu o face.

Gazul pentru aceste „văcuțe” dătătoare de „lapte” pentru bugetul separatist este folosit din contul economiei făcute pe măsurile aplicate direct oamenilor: apă caldă doar pe ore, transportul electric, la fel, pe ore, școlile două săptămâni au fost total deconectate, iar la revenire au temperaturi joase în clase. În regiune practic toate instituțiile educaționale și multe din clădirile sociale sunt gazificate.

În concluzie, Zona de Securitate subliniază că „criza umanitară” invocată de Tiraspol este creată tot de Tiraspol și afectează populația de rând.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării