main logo
651

Criza gazelor: BCS va sesiza PG cu privire la acțiunile lui Spînu

Reprezentanţii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor (BCS) vor sesiza Procuratura Generală în legătură cu acţiunile vicepremierului, ministrului Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, pentru soluţionarea "crizei gazelor".

Criza gazelor: BCS va sesiza PG cu privire la acțiunile lui SpînuFoto: zugo.md

Potrivit agenţiei Infotag, deputaţii au anunţat acest lucru, marţi, într-o conferinţă de presă, transmite Știri.md.

Deputatul BCS Oleg Reidman a spus că "Spînu este direct responsabil pentru ceea ce se întâmplă în sectorul energetic al ţării". El consideră că procurorii ar trebui să-i evalueze acţiunile sau inacţiunea.

"În ultimele luni, asistăm cu toţii la rezolvarea epică a crizei energetice. Spînu, în opinia noastră, îşi neglijează îndatoririle oficiale. Drept urmare, din cauza neglijenţei lui Spînu, precum şi a premierului Natalia Gavriliţa, contractul a fost semnat în condiţii nefavorabile pentru Moldova, motiv pentru care cetăţenii suferă. Totul a început în august 2021, când lui (precum şi conducerii Guvernului) nu i-a păsat că expiră contractul cu Gazprom", a spus comunistul.

În opinia sa, Guvernul a fost inactiv, spunând că semnarea contractului este treaba a doi agenţi economici.

"Dacă nu ar fi fost ignorarea de către Spînu a îndatoririlor sale, aprovizionarea cu gaze de la partenerul strategic ar fi fost în condiţii mult mai blânde", a spus Reidman, menţionând că viceprim-ministrul "nici acum nu ia nicio măsură pentru a uşura povara tarifelor asupra populaţiei şi agenţilor economici".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării