main logo
1427

Cristina Gherasimov: R. Moldova va dubla eforturile de aderare la UE

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a declarat la București, cu ocazia Reuniunii anuale a Diplomaţiei Române, alături de ministrul Afacerilor Externe din România, Luminiţa Odobescu, şi viceprim-ministrul Ucrainei, Olga Stefanișina, că R. Moldova va dubla eforturile în vederea aderării la UE.

Cristina Gherasimov: R. Moldova va dubla eforturile de aderare la UEImagine simbol

Totodată, în cadrul discuțiilor, Cristina Gherasimov a accentuat că procesul de extindere a Uniunii Europene trebuie să se bazeze pe meritele fiecărui stat candidat, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Urmează să ne dublăm eforturile şi mizăm în continuare pe sprijinul României, cu expertiza şi experienţa pe care deja le avem la dispoziție, pentru a avansa pe drumul nostru european. Avem posibilitatea de a avea acces nemijlocit la acquis-ul comunitar în limba română, ceea ce va fi de un real folos R. Moldova, în vederea aderării la UE”, a spus viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană.

Cristina Gherasimov a precizat că războiul purtat de Rusia împotriva Ucrainei reprezintă un moment de răscruce şi că întreaga lume liberă este chemată să transmită un mesaj clar şi fără echivoc că ordinea internaţională bazată pe reguli şi drepturile popoarelor de a-şi decide singure destinul constituie valori inalienabile.

„Integrarea europeană a Ucrainei şi Republicii Moldova reprezintă garanţia păcii şi prosperităţii în această regiune”, a mai spus ea.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării