main logo
621

Cristina Gherasimov, întrevedere cu ex-ministra de Externe a Estoniei

Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut o întrevedere cu Eva-Maria Liimets, ex-ministra Afacerilor Externe a Estoniei.

Cristina Gherasimov, întrevedere cu ex-ministra de Externe a EstonieiFoto: Bie.gov.md

Subiectul-cheie al discuției a fost organizarea programelor specializate pentru angajații Cancelariei de Stat, ai Biroului pentru Integrare Europeană, dar și alți funcționari din instituțiile de linie implicați în procesul de integrare europeană, transmite Știri.md

Cristina Gherasimov a vorbit, în context, despre pregătirile pentru etapa de screening bilateral și a subliniat importanța asistenței, sprijinului și transferului de experiență din partea Estoniei.

De asemenea, s-a discutat despre colaborarea dintre Școala Diplomatică din Estonia și Institutul Diplomatic de la Chișinău, pentru a îmbunătăți abilitățile profesionale și practice ale tinerilor angajați în instituțiile publice.

Eva-Maria Liimets a felicitat țara noastră pentru succesul obținut în parcursul european și a confirmat disponibilitatea instituției pe care o reprezintă de a contribui la pregătirea funcționarilor publici implicați în negocierile de aderare a Republicii Moldova la UE.

Viceprim-ministra Cristina Gherasimov a mulțumit pentru susținerea parcursului nostru european și pentru asistența oferită de autoritățile de la Tallinn în avansarea agendei europene a Republicii Moldova.

Foto: Bie.gov.md

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării