main logo
1469

Cristian Hrițuc: Rușii au mai făcut o înscenare împreună cu transnistrenii

Acuzațiile Tiraspolului precum că SBU ar fi pregătit un atentat terorist care îl viza pe liderul separatist Vadim Krasnoselski și alți așa ziși oficiali din stânga Nistrului reprezentă o înscenare a Rusiei. De această părere este analistul politic român Cristian Hrițuc.

Hrițuc: Rușii au mai făcut o înscenare împreună cu transnistrenii

”Rușii au mai făcut o înscenare împreună cu transnistrenii. Au ”produs” în laboratoare un ”atentator”, i-au făcut o declarație, l-au pus să o recite, l-au filmat și au aruncat tot în spațiul public. Au încercat să acrediteze ideea că serviciile ucrainene au pregătit un atentat ce a fost dejucat de forțele transnistrene. Ținta presupusului atac: liderul separatist, Vadim Krasnoselski” a scris Hrițuc pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Analistul politic român a vorbit și despre reacția rapidă a fostului președinte Igor Dodon, care ”a încercat să acrediteze ideea că totul este real și s-a apucat să dea declarații și să spună că Moldova trebuie să evite conflictul”.

”Fostul președinte pro rus a încercat pe de o parte să speculeze frica oamenilor și să arate că instituțiile din Moldova nu sunt pregătite, pe partea cealaltă să arate rușilor că este un soldat disciplinat și execută totul instant. Un scenariu prost realizat, dar când ai actori proști și scenariul iese străveziu. Diseară televiziunea transnistreană o să prezinte ”filmul”, o să iasă marele lider să țină o cuvântare” a mai scris Hrițuc.

Potrivit lui, Rusia și satelitul său de la Tiraspol vor să ducă cazul la ONU, să se plângă, să se victimizeze și să arate că cetățenii ruși sunt în pericol.

”O făcătură ca și celelalte din săptămânile trecute. O făcătură așa cum a fost și cu materialul exploziv detonat anul trecut în Tiraspol. Același joc, ușor predictibil, ușor de dejucat” a conchis Hrițuc.

Astăzi, așa-zisul minister al securității de la Tiraspol a afirmat că Vadim Krasnoselski și alți lideri din stânga Nistrului ar fi fost ținta unui presupus atentat terorist organizat de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU). Mai multe persoane au fost reținute și dau deja declarații.

Drept reacție, SBU a declarat că acuzațiile Tiraspolului trebuie considerate exclusiv ca o provocare orchestrată de Kremlin.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării