main logo
739

Cristea: Iohannis a greșit când a recunoscut poporul moldovean

Social-democratul, deputatul Parlamentului European, Andi Cristea, a cerut explicaţii preşedintelui României, Klaus Iohannis, pentru validarea sintagmei "popor moldovean".

Cristea: Iohannis a greșit când a recunoscut poporul moldovean

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la publicaţia "Ziarul Naţional", întrebat în cadrul unei dezbateri cu societatea civilă despre perspectivele de unire a Moldovei cu România, Iohannis a spus că aceasta depinde de voinţa "ambelor popoare", transmite Știri.md.

Cristea a calificat acest lucru drept o "ignorare a adevărului istoric şi o eroare gravă faţă de românii de pretutindeni". 

"Validând existenţa unui "popor moldovean", în ciuda politicii clare a României faţă de Republica Moldova, preşedintele demonstrează încă o dată ignoranţa cu care a tratat această ţară, parcursul său european şi relaţia cu România", consideră el.

Potrivit eurodeputatului, "este o premieră pentru un oficial român să se exprime astfel, împotriva politicii României faţă de Republica. Moldova, iar preşedintele Iohannis trebuie să dea explicaţii tuturor românilor".

El a amintit că "autorităţile de la Bucureşti resping existenţa unui "popor moldovean" şi a unei "limbi moldoveneşti", din perspectiva adevărului istoric, ce arată că existenţa a două state diferite nu a determinat şi crearea unui popor separat".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării