main logo
917

Crima din Codrii Orheiului: Țuțu a fost declarat nevinovat

Fostul deputat democrat, Constantin Țuțu, a fost declarat nevinovat de Curtea de Apel Chișinău, în cadrul dosarului privind crima din Codrii Orheiului, de acum șapte ani, în urma căreia a decedat o persoană.

Crima din Codrii Orheiului: Țuțu a fost declarat nevinovat

Pe 17 aprilie, instanța de apel a menținut decizia Judecătoriei Orhei din 13 mai 2016 și a găsit în dosarul morții lui Alexei Veretca un singur inculpat – pe Ion Corcodel, care a fost condamnat la 8 ani de închisoare încă de prima instanță, transmite Știri.md cu referire la cuvintul.md.

Potrivit publicației, fostul polițist Iurie Matcovschi, care în seara altercației era împreună cu Veretca și a fost rănit în schimbul de focuri de acum 7 ani de lângă restaurantul Doi Haiduci, a declarat că nu este mulțumit de decizia CA, ședințele căreia au fost amânate de mai multe ori.

Constantin Țuțu și ceilalți inculpați, printre care și polițistul Vasile Cojocaru, învinuiți de huliganism și neglijență în serviciu, au fost declarați nevinovați.

La ultima ședință a CA s-au prezentat toți inculpații, care au declarat că de vină pentru cele întâmplate a fost chiar victima.

Avocatul care a reprezentat-o pe soția victimei, Emanoil Ploșniță, a declarat pentru Ziarul de Gardă că s-a decis să nu fie făcute comentarii pe marginea cazului.

Inițial toți învinuiții, inclusiv Constantin Țuțu, au fost învinuiți de omor, dar ulterior anchetatorii au renunțat la învinuirile împotriva fostului deputat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării