main logo
53345

Costiuc: Dodon trebuie arestat imediat. Suntem în prag de război

Liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, se arată extrem de îngrijorat de ceea ce se întâmplă la hotarul dintre Ucraina și Rusia.

Costiuc: Dodon trebuie arestat imediat. Suntem în prag de războiFoto: știri.md

Costiuc susține că mii de soldați din Transnistria ar fi fost deja mobilizați pentru a interveni la hotarul cu Ucraina, transmite Știri.md.

Activistul este îngrijorat și de atitudinea Chișinăului față de tot ce se petrece acum și nu exclude că majoritatea din cei care se află la cârma țării ar fi niște șpioni care se prefac că nu văd și nu aud nimic.

În acest sens, liderul Partidului Democrația Acasă a cerut convocarea urgentă a Consiliului Suprem de Securitate.

”Igor Dodon trebuiește arestat imediat. Apel către Președintele Republicii Moldova doamna Maia Sandu. Suntem în prag de război. Federația Rusă a mobilizat 80.000 de soldați la hotarul estic al Ucrainei și a mobilizat trupele militare din Transnistria. Noi ce facem? Reieșind din cele enunțate cerem: convocarea Consiliului Suprem de Securitate pentru identificarea soluțiilor optime în interes național. Adresarea din numele RM către comunitatea Internațională. Stoparea exportului de cerealele, nu doar din rezerva de stat pentru asigurarea securității alimentare. 

Ps. Între timp Ministrul Apărării, "Victor Gaiciuc, a declarat pentru publicația Balkan Insight că nu vede niciun pericol că de la începutul acestei luni că soldații ruși din Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) desfășoară intens antrenamente pe scenarii ofensive cu blindate și infanterie peste Nistru", a declarat Costiuc.

Abonează-te la Știri.md pe Telegram pentru a afla rapid noutățile: https://t.me/stirimd

Sursa video: Facebook/Democrația Acasă

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării