main logo
2175

Costiuc: Andronachi a fost trimis în razvedkă. Când vine Plahotniuc?

Vasile Costiuc nu crede că venirea lui Andronachi în R. Moldova este rezultatul muncii autorităților.

Costiuc: Andronachi a fost trimis în razvedkă. Când vine Plahotniuc?Foto: știri.md

În cadrul emisiunii ”Puterea a Patra” liderul Democrația Acasă a anunțat că Andronachi a fost trimis de Plahotniuc în ”razvedkă”, transmite Știri.md.

”Cred că pe Andronachi l-au trimis în ”razvedkă”, nu cred că a fost prins întâmplător. Procesul de extrădare e mai dificil. Situația de la Kiev e de o altă natură. Dacă îl prindeau în Ucraina, trebuia să-l ducă mai întâi la Kiev și probabil nici nu-l mai vedeam de acolo.

El a ajuns la Chișinău și a spus că l-au prins în Ucraina... el a venit..nu știu ce. Un om care e căutat în toată lumea s-a dus să se plimbe în Ucraina? Ne credeți de proști? El a venit să testeze rețeau.

Dacă Andronachi peste o lună de zile pleacă în plimbare liberă sau merge în parc să se plimbe, peste două săptămâni și Plahotniuc vine acasă. Va veni prin ianuarie-februarie și va coordona toate protestele și toată structura aceasta”, a declarat Costiuc.

Știri.md reamintește că fostul deputat PDM Vladimir Andronachi a fost reținut în dimineața zilei de azi, 2 noiembrie.

Andronachi a părăsit Republica Moldova după ce Partidul Acţiune şi Solidaritate a câştigat, în iulie 2021, alegerile parlamentare anticipate. În septembrie, când procurorii au descins la domiciliul soţilor Andronachi, fostul parlamentar a declarat prin intermediul reţelelor de socializare că sunt acuzații „neîntemeiate” care vin din partea PAS, precizând că nu a fugit din Moldova, ci este în străinătate pentru „investigații medicale”.

Andronachi a fost anunțat în căutare prin Interpol pentru arest și extrădare în vara acestui an.

De menționat că și soția ex-deputatului, Nadejda Andronachi, este învinuită alături de soţ într-un episod din frauda bancară şi are interdicţia de a părăsi ţara.

Amintim că fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat că intenționează să revină în R. Moldova.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării