6908
0
Costiuc: 4 miniștri trebuie să-și dea demisia. Acuzațiile aduse
6908
0

Partidul "Democraţia Acasă" cere demisia a patru membri ai Cabinetului de miniştri condus de Maia Sandu.

Foto: Știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta a anunţat preşedintele formaţiunii, Vasile Costiuc, miercuri, la o conferinţă de presă, transmite Știri.md

El a menţionat că e vorba de ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu, "pentru greşelile politice şi declaraţiile sale, în special, definirea conflictului transnistrean drept război civil", precum şi pentru faptul că, "în timpul vizitei sale la Moscova, Popescu a acţionat în calitate de consilier al Igor Dodon, dar nu ca şef al MAEIE"; ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Georgeta Mincu, pentru inacţiunea faţă de viticultorii autohtoni; ministrul Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brînzan, din cauza declaraţiilor "despre schemele descoperite care prejudiciază bugetul cu milioane de lei lunar, încă care nu au dus la acţiuni reale şi la completarea trezorerie"; şi ministrul Apărării, Pavel Voicu, pentru că "a acţionat ca emisar al lui Serghei Şoigu (ministrul Apărării Federaţiei Ruse - "I ").

De asemenea, Costiuc a îndemnat pe prim-ministrul Maia Sandu să nu admită ca Preşedintele Igor Dodon să ţină un discurs la Adunarea Generală a ONU, deoarece el este "un trădător şi prin gura lui vorbeşte Kremlinul".

El a cerut autorităţilor "să publice protocolul secret la acordul dintre PSRM şi ACUM", de a cărui existenţă el este "absolut sigur", şi, în opinia sa, acesta "conţine măsuri menite să îngroape viitorul Moldovei, în special federalizarea".

"Semnarea noului acord între PSRM şi ACUM demonstrează că în Moldova nu se produce procesul de deoligarhizare, ci are loc transferul puterii către grupul periculos al lui Dodon, cu sprijinul blocului ACUM", a spus el.

Costiuc le-a amintit tuturor forţelor unioniste de "necesitatea unui candidat comun la alegerile locale din Chişinău" pentru a evita "trecerea Moldovei sub influenţa absolută a Rusiei cu sprijinul Alianţei Kozak". El a mai spus că partidul intenţionează să desfăşoare proteste la clădirea Preşedinţiei în zilele de 19-20 septembrie, îndreptate împotriva "ocupantului Kozak", care va veni la Chişinău pentru a participa la Forumul economic moldo-rus.

Infotag precizează: Partidul "Democraţia Acasă" a fost creat în iulie 2011. La alegerile parlamentare din 2014, această formaţiune unionistă a obţinut doar 2,5 mii de voturi (0,15%), iar la ultimele alegeri din 24 februarie 2019 - 4,4 mii (0,32%).

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter