main logo
567

Corneliu Ciurea: Plecarea lui Viorel Morari este benefică

Comentatorul politic Corneliu Ciurea consideră benefică plecarea lui Viorel Morari din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție pentru ca imaginea instituției să nu fie afectată.

Corneliu Ciurea: Plecarea lui Viorel Morari este benefică

Opinia a fost expusă la emisiunea „Țara” de la postul de televiziune Vocea Basarabiei, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Comentatorul politic Corneliu Ciurea consideră că trebuie luate în calcul la modul serios acuzațiile la adresa lui Viorel Morari, care au fost făcute săptămâna trecută că acesta ar fi avut legătură cu un „atac raider” asupra unei companii. În opinia lui, Procuratura Anticorupție este una dintre instituțiile care nu trebuie să admită ca imaginea ei să fie pătată și în cazul unor astfel de acuzații, răspunsul trebuie să fie unul prompt.

„Eu admit că Viorel Morari a mers pe calea oarecum similară a lui Alexandru Tănase când acest domn a plecat de la Ministerul Justiției și a preferat să se detașeze de instituție pentru ca instituția să rămână să rezolve în continuare problemele care există”, menționează comentatorul.

Fostul ministru al apărării, Vitalie Marinuța, susține că nu se aștepta la o demisie atât de rapidă din partea procurorului șef al Procuraturii Anticorupție. „Cel puțin așteptam un răspuns public de la Autoritatea Națională de Integritate pentru că dumnealui a trimis o scrisoare prin care a solicitat să fie verificată informația”, menționează Vitalie Marinuța.

Fostul ministru spune că lipsa acestor răspunsuri și demisia lui Viorel Morari ridică unele suspiciuni că ar putea exista unele probleme, poate și unele adevăruri în acele scrisori anonime care au fost expediate presei și ambasadelor.

Ieri, 2 mai, a devenit cunoscut faptul că procurorul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și-a dat demisia. Ofițerul de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru, susține că cererea de demise a fost recepționată săptămâna trecută.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării