main logo
478

Cord Meier-Klodt: Unirea R. Moldova cu România este problematică

Ambasadorul Germaniei la București spune că unirea Republicii Moldova cu România i se pare problematică din cauza existenței conflictului transnistrean și autonomiei găgăuze și îndeamnă continuarea politicii de integrare europeană.

Ambasador: Unirea cu România este problematicăCord Meier-Klodt: Unirea R. Moldova cu România este problematică

Fost reprezentant al președinției germane a OSCE pentru rezolvarea problemei transnistrene, ambasadorul Cord Meier-Klodt a făcut declarația într-un interviu acordat Revistei 22, în care mai spune că o „comparație cu unificarea germană nu este prea utilă”, scrie europalibera.org.

„Este simplu să ne imaginăm ce impact politic ar avea o unire, mai ales având în vedere Transnistria și Găgăuzia - în această situație, găgăuzii ar avea un drept la secesiune”, mai spune diplomatul german. 

El consideră „foarte înțelept din punct de vedere politic” ca Bucureștiul să-și continue politica oficială de susținere a apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană, spunând că Germania „rămâne în continuare la dispoziția României în vederea unei strânse colaborări în această privință”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării