main logo
1325

Cooperarea moldo-română pe segmentul militar, discutată la Chișinău

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a avut o întrevedere cu omologul său român, Angel Tîlvăr, aflat la Chișinău, în cadrul vizitei oficiale pe care o întreprinde astăzi, 23 martie, prim-ministrul român, Nicolae Ionel Ciucă, în Republica Moldova.

Cooperarea moldo-română pe segmentul militar, discutată la ChișinăuFoto: Fb.com/Ministerul Apărării al Republicii Moldova

Agenda discuțiilor a cuprins subiecte cu referire la stadiul actual al cooperării pe segment militar, securitatea regională şi ajutorul acordat de România la reformarea instituției de apărare a Republicii Moldova în conformitate cu standardele occidentale, transmite Știri.md.

Ministrul Nosatîi i-a mulțumit oficialului român pentru sprijinul oferit de Guvernul României pe parcursul anilor la modernizarea Armatei Naționale, dar şi pentru susținerea Republicii Moldova în parcursul ei european, consolidarea eforturilor de asigurare a păcii și stabilității în regiune și promovarea intereselor țării noastre la nivel internațional.

Totodată, ministrul moldovean al Apărării a menționat sprijinul României în promovarea unor proiecte, așa cum este Pachetul de asistență sporit din partea Alianței Nord-Atlantice pentru consolidarea capacităților de apărare ale țării noastre, dar și în cadrul Instrumentului European pentru Pace (European Pace Facility — EPF).

Alte subiecte abordate au vizat realizarea proiectelor în cadrul Inițiativei de Consolidare a Capacităților de Apărare (DCBI), dialogul strategic în cadrul Comisiei militare mixte moldo-române și altor programe comune, instruirea efectivului Armatei Naționale în instituțiile de profil din România, dar si contribuția Armatei Naționale la consolidarea securității regionale prin participarea în misiuni de menținere a păcii sub egida ONU si UE.

La final, miniștrii Nosatîi și Tîlvăr au convenit asupra consolidării parteneriatului dintre cele două armate în contextul realizării obiectivului de modernizare a sectorului de apărare și securitate al Republicii Moldova.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării