main logo
238

Cooperarea moldo-americană, discutată de Belous cu o reprezentantă a SUA

Ministra Finanțelor, Victoria Belous, a avut o întâlnire cu Însărcinatul cu Afaceri ad-interim al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Daniela DiPierro. Discuțiile au fost axate pe proiectele comune de cooperare și asistența oferită Ministerului Finanțelor și instituțiilor subordonate de partenerii americani.

Cooperarea moldo-americană, discutată de Belous cu o reprezentantă a SUAFoto: Mf.gov.md

Ministra Belous a exprimat mulțumiri pentru sprijinul constant acordat de SUA, subliniind în mod special contribuțiile în domenii precum prețurile de transfer, dezvoltarea capacităților antifraudă, automatizarea sistemelor IT și modernizarea serviciilor fiscale, transmite Știri.md. 

Aceasta a evidențiat importanța continuării cooperării, apreciind rezultatele obținute până în prezent și impactul benefic al acestora asupra dezvoltării sectorului finanțelor publice din Republica Moldova.

De asemenea, ministra a prezentat prioritățile instituționale actuale, punând accent pe transpunerea legislației UE, consolidarea activităților de controlul asupra fondurilor europene, îmbunătățirea sistemului de achiziții publice și fortificarea capacităților de prevenire și combatere a fraudei.

În mod special, Victoria Belous a mulțumit pentru sprijinul oferit de către Proiectului USAID „Transparența Sectorului Financiar în Moldova”, în dezvoltarea Programului de vânzare directă a valorilor mobiliare de stat către persoanele fizice și a platformei eVMS.md, care a contribuit semnificativ la dezvoltarea pieței valorilor mobiliare de stat (VMS), oferind totodată,  posibilitate cetățenilor Republicii Moldova de a achiziționa direct VMS emise de Ministerul Finanțelor.

Parteneriatul strategic dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii continuă să fie un element esențial pentru avansarea reformelor și consolidarea domeniului finanțelor publice.

Foto: Mf.gov.md

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării