main logo
4387

Conturile lui Cavcaliuc, redeschise: Liderul PACE a câștigat procesul

Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE) Gheorghe Cavcaliuc a anunțat că a câștigat procesul împotriva unei bănci din Republica Moldova, care i-a blocat conturile. Decizia emisă de Curtea de Apel este irevocabilă.

Conturile lui Cavcaliuc, redeschise: Liderul PACE a câștigat procesulImagine simbol/Gheorghe Cavcaliuc

„Cu tot felul de prostii inventate, cu sancțiuni supte din deget, care servesc doar sperietoare pentru moldoveni în presa capturată de actuala guvernare, într-un stat capturat și cu o justiție aproape total controlată de regim”, susține Gheorghe Cavcaliuc, transmite Știri.md, cu referire la unimedia.info. 

Așadar, liderul PACE informează că a câștigat procesul prin care Curtea de Apel Chișinău, „prin decizia a trei judecători integri, curajoși, profesioniști și necontrolați de regim, a fost obligată banca să-mi redeschidă conturile bancare”. 

Acesta menționează că „nicio sancțiune politică impusă de regimul PAS sau sancțiuni cerșite de ei prin cancelariile politice ale complicilor lor externi, nu a putut influența primirea unei decizii” unanime, absolut legale, de către cei trei judecători de la Curtea de Apel Chișinău.                                      

„Vreau să-mi exprim respectul profund pentru imparțialitatea, integritatea și corectitudinea acestor trei magistrați. Sunt convins, că au avut presiuni enorme la toate nivelurile din partea reprezentanților guvernării și a structurilor statului capturat, dar ei au judecat factologic și în conformitate cu legea, fapt pentru care merită toată admirația și aprecierea întregii societăți.            

Un mulțumesc aparte și un respect profund vreau să-l exprim față de profesionalismul, dârzenia, combativitatea și corectitudinea a avocatului meu Cristian Iustin, pe care îl recomand cu încredere celor care au nevoie de un avocat competent și integru. El a avut presiuni enorme de la SIS, MAI, și alte structuri ale statului capturat să se dezică de a mă apăra”, menționează fostul șef al Poliției Naționale. 

De asemenea, acesta afirmă că în curând urmează și alte decizii importante ale arbitrajelor instanțelor de judecată internaționale, în care el a acționat reprezentanții regimul PAS pentru deciziile lor ilegale în raport cu el și Partidul PACE.            

„Și așa cum ei sunt pe ducă, în anii electorali 2024-2025, le recomand să se pregătească, pentru ca foarte curând ne schimbăm cu locul și cu rolurile, ei vor fi pe rol de criminali și vor răspunde pentru tot și toate”, a conchis Gheorghe Cavcaliuc. 

Știri.md amintește că, Consiliul interinstituțional de supervizare, care asigură implementarea în Republica Moldova a legii Magnitsky, a decis blocarea fondurilor și a resurselor economice care aparțin sau sunt controlate de 11 persoane sancționate internațional, printre care fostul deputat fugar Ilan Șor, oligarhul Vladimir Plahotniuc și fostul șef adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, pentru acțiuni de destabilizare a Republicii Moldova.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării