main logo
8745

Conturile din Israel ale lui Șor au fost blocate. Reacția politicianului

Conturile din Israel ale oligarhului prorus din R. Moldova Ilan Șor au fost înghețate de autoritățile de la Tel Aviv.

Conturile din Israel ale lui Șor au fost blocate. Reacția politicianului

Liderul Partidului Șor, Ilan Șor, a fost condamnat în 2017 la șapte ani şi șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani și dat în căutare internațională, transmite Știri.md cu referire la G4Media.

În replică, politicianul fugar a scris pe pagina sa de Facebook: ”Nu am și nici nu am avut conturi în Israel”.

Pe 26 octombrie, ambasadorul SUA în R. Moldova, Kent Logsdon, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Departamentul Trezoreriei Statelor Unite a impus sancțiuni împotriva ex-liderului PDM, Vlad Plahotniuc, și deputatului fugar Ilan Șor, condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani și dat în căutare internațională.

Aceste sancţiuni vizează blocarea eventualelor active în Statele Unite ale lui Ilan Şor, un om de afaceri născut în Israel şi devenit politician în R. Moldova, de unde a fugit în 2019.

Şor, căsătorit cu o cântăreaţă decorată de către preşedintele rus, Vladimir Putin, a fost condamnat după ce a fost găsit vinovat de deturnarea unui miliard de dolari din bănci moldoveneşti, celebrul ”furt al secolului” din 2014.

Potrivit Departamentului american al Trezoreriei, el a acţionat împreună cu Rusia pentru a înfiinţa o alianţă înainte de alegerile din 2021, după care a încercat, cu susţinerea Moscovei, să submineze eforturi ale R. Moldova de aderare la Uniunea Europeană (UE).

Amintim că Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, fugari de justiția moldovenească, au fost sancționați și de către guvernul britanic în conformitate cu reglementările britanice privind sancțiunile anticorupție.

Citește și: Lista Neagră: Persoane și companii afiliate lui Șor și Plahotniuc, sancționate

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării