main logo
275

Consiliul European: UE va continua să ofere Moldovei tot sprijinul

Consiliul European a reușit să includă un pasaj relevant pentru Moldova în Concluziile privind Ucraina după reuniunea de primăvară, din 23 martie 2023.

Consiliul European: UE va continua să ofere Moldovei tot sprijinul

Moldova va primi un ajutor suplimentar, consistent, un sprijin din partea UE, conform concluziilor, transmite Știri.md.

„Uniunea Europeană va continua să ofere Republicii Moldova tot sprijinul relevant, inclusiv pentru a consolida reziliența, securitatea, stabilitatea, economia și aprovizionarea cu energie a acestei țări confruntate cu acțiuni destabilizatoare desfășurate de actori externi, precum și pentru a susține parcursul ei de aderare la Uniunea Europeană. Consiliul European invită Comisia să prezinte un pachet de sprijin înainte de următoarea sa reuniune”, se arată în concluziile Consiliului European.

Cât privește Ucraina, Consiliul European își reiterează condamnarea fermă a războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, Uniunea Europeană își păstrează angajamentul de a menține și de a intensifica presiunea colectivă asupra Rusiei, se poziționează ferm și pe deplin alături de Ucraina și va continua să furnizeze un important sprijin politic. Totodată, Uniunea Europeană este ferm hotărâtă să asigure tragerea la răspundere deplină a celor responsabili pentru crimele de război

Amintim că, joi şi vineri, la Bruxelles, are loc reuniunea Consiliului European de primăvară şi Summitul Euro în format extins.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării