main logo
3681

Consilierul prezidențial Sergiu Tofilat a demisionat: Planurile anunțate

Consilierul prezidențial pe domeniul energetic, Sergiu Tofilat, renunță la mandat pentru a participa în campania electorală.

Consilierul prezidențial Sergiu Tofilat a demisionat: Planurile anunțateFoto: Sergiu Tofilat/Facebook

Sergiu Tofilat a confirmat informația și a menționat că își retrage mandatul de consilier prezidențial pentru a se dedica activităților Partidului Schimbării în campania electorală pentru alegerile anticipate ce urmează, transmite Știri.md.

„Am decis să demisionez din funcţia de consilier prezidenţial pentru a mă alătura colegilor mei de la Partidul Schimbării. Ne pregătim de alegerile parlamentare anticipate, care acum sunt mult mai importante. Avem nevoie de o majoritate integră în Parlament, ca să punem bazele unui viitor prosper aici, acasă”, a declarat Sergiu Tofilat pentru Replica Media.

„Dacă vrem să facem o schimbare spre bine, e timpul să ne asumăm implicarea politică. Ne dorim ca Partidul Schimbării să devină o platformă pentru oamenii bine intenţionaţi, care doresc să se implice, dar care astăzi nu susţin niciunul din partidele existente, din diferite motive. 

Este important să mobilizăm oamenii indecişi sau dezamăgiţi, ca să putem crea o majoritate parlamentară împreună cu forţele politice integre. De lucru este pentru toţi, vom avea nevoie de mulţi oameni profesionişti şi integri, care să vină în serviciul public”, a mai adăugat expertul. 

Sergiu Tofilat a fost numit în funcția de consilier prezidențial prin decretul șefei statului Maia Sandu, la începutul lunii decembrie 2020.

Ulterior, acesta a aderat la Partidul Schimbării, fondat de expertul în politici publice Ștefan Gligor, și se numără printre vicepreședinții formațiunii. 

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării