main logo
1042

Consilierii PAS cer anularea dispoziției de numire a șefului Infocom

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate din Consiliul Municipal Chișinău solicită anularea dispoziției de numire a lui Sergiu Ceban în funcția de director al întreprinderii municipale Infocom, precum și organizarea unui concurs de selectare a unui nou director, în baza criteriilor de meritocrație.

Consilierii PAS cer anularea dispoziției de numire a șefului InfocomFoto: IPN

Consilierii acuză că primarul Ion Ceban ar fi în conflict de interese cu actualul șef al întreprinderii municipale, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Să fie selectată o persoană integră, care să nu intre în conflict de interese cu funcția pe care o va deține”, a declarat într-o conferință de presă vicepreședintele Fracțiunii PAS în CMC, Zinaida Popa. 

În zilele următoare, va fi depusă o sesizare la ANI și la Procuratura Generală, în care se va cere să fie analizate acțiunile inclusiv ale primarului Ion Ceban, sub aspect contravențional.

Consilierul PAS, Roman Cojuhari, spune că Sergiu Ceban este fondatorul unor companii care prestează servicii similare celor pe care le prestează Infocom. În opinia sa, scopul aflării lui Ceban la Infocom este de preluare a bazei de date a întreprinderii municipale, care deservește astăzi peste 80% din locuințele din municipiul Chișinău.

Consilierul PAS spune că primarul Ion Ceban l-a numit conștient pe Sergiu Ceban la Infocom, deși este în conflict de interese cu acesta. Scopul este să aducă întreprinderea la faliment, spune Roman Cojuhari.

Într-o reacție publicată anterior, purtătoarea de cuvânt a primarului general Ion Ceban, Natalia Ixari, a remarcat că acțiunile membrilor PAS au ca scop denigrarea primarului și Primăriei. 

„Până acum, la conducerea instituției era o persoană afiliată acestui partid. 

Acum, noul director interimar numit, probabil, nu convine celor din PAS și s-au supărat. Cei care nu sunt pe placul PAS sunt atacați. Este în stilul lor”, a comentat Natalia Ixari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării