main logo
844

Consilieri PAS: Ceban cheltuie banii municipiului pentru a face campanie lui Dodon

Consilierii PAS susțin că primarul Capitalei, Ion Ceban, „irosește banii municipiului pentru a face campanie lui Dodon”.

PAS: Ceban cheltuie banii municipiului pentru a face campanie lui Dodon

Despre aceasta au anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă consilierii Vasile Grădinaru și Roman Cojuhari, transmite Știri.md.

Potrivit lor, modul superficial în care primarul Ceban gestionează banii municipali în plină criză, nu este nimic altceva decât PR politic pentru campania prezindețială.

Consilierii au numit și un caz concret potrivit căruia banii publici au fost folosiți în scop de campanie și anume reabilitarea aleii pietonale de pe bulevardul Mircea cel Bătrân, pentru care s-au alocat 4,7 milioane lei din buget.

„La 21 aprilie a fost lansată procedura de licitație pentru reabilitarea aleii. Apoi în baza proiectului urma să aibă loc licitația cu privire la lucrările propriu zise. Cu toate că licitația pentru proiectare nici astăzi încă nu e finalizată, la o zi după lansarea licitației de proiectare, adică la 22 aprilie, primarul făcea poze pe fundalul câtorva unități de tehnică și anunța cu mult fast că a dat start lucrărilor de renovare a aleii pietonale de pe bulevardul Mircea cel Bătrân. După ce a plecat edilul, a fost retrasă și tehnica care a săpat câteva șanțuri la intersecția cu strada Petru Zadnipru, iar subdiviziunile primăriei au rămas să se descurce singure cu licitațiile pentru desemnarea companiei care se va ocupa de reabilitarea aleii”, a precizat Roman Cojuhari, consilier municipal PAS

„Ulterior, la 2 iunie am efectuat o vizită în teren, la intersecția str. Zadnipru cu bd. M. cel Bătrân. Am constatat că ÎM Exdrupo desfășura lucrări de reparație a asfaltului şi bordurilor. I-am rugat să ne prezente vreun act în baza cărora desfășoară lucrările. Maistrul ne-a comunicat că nu are nimic, dar a făcut referire la o dispoziție a primarului și comenzii venite de la Direcția Generală Transport public și Căi de Comunicații. Am aflat că banii ce se alocă pentru aceste lucrări nici măcar nu sunt din banii prevăzuți pentru reconstrucția aleii, ci din banii prevăzuți pentru reabilitarea tuturor cailor de acces din mun. Chișinău.

În toată lumea civilizată, asfaltarea este ultima etapă în procesul de construcții a aleilor, străzilor etc. La noi, dorința exagerată pentru a face PR politic înainte de alegerile prezidențiale din toamnă se vede clar prin faptul că se încearcă a se face cât mai multe chiar dacă iese prost. Acum este turnat asfaltul după care va fi instalat sistemul de irigare, iar apoi va fi instalată rețeaua de iluminare, ceea ce este total invers. Cu toate acestea, primarul insistă pe reabilitarea aleii din banii care nici nu au fost prevăzuți pentru această activitate, ca ulterior reabilitarea dată să fie distrusă pentru construcția rețelelor”, a spus Vasile Grădinaru, președintele fracțiunii PAS.

În concluzie, consilierii municipali PAS cer primarului Ion Ceban următoarele:

- să înceteze sa cheltuiască irațional și în scopuri electorale banii publici.

- să stopeze lucrările de reabilitare a aleii Mircea cel Bătrân, până la momentul când va exista un proiect clar de reabilitare în limitele bugetului stabilit de CMC.

- să respecte legislația națională, în special legea 131/2015 cu privire la achizițiile publice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării