main logo
648

Consilieri: Menţinerea lui Codreanu în funcţie, o bombă cu efect întârziat

Fracţiunea Partidului Liberal în Consiliul Municipal Chişinău este nemulţumită de faptul că Ruslan Codreanu rămâne primar interimar al capitalei şi cere demisia lui.

Consilieri: Menţinerea lui Codreanu în funcţie, bombă cu efect întârziatFoto: stiri.md

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta a comunicat luni, în cadrul unui briefing la primărie, preşedintele fracţiunii PL, Ion Cebanu, care consideră că "activitatea lui Codreanu este păgubitoare pentru oraş, iar menţinerea lui în funcţie este o bombă cu efect întârziat", transmite Știri.md.

Liberalii îl acuză pe primar de procurarea autobuzelor la mâna a doua pentru Parcul Urban de Autobuze, pentru fiecare plătind cu 45 mii de euro mai mult. 

De asemenea, Cebanu îl acuză pe Codreanu de criza din Piaţa Centrală, care "s-a transformat dintr-o întreprindere municipală profitabilă într-un companie cu datorii de 60 de milioane de lei".

Potrivit lui, "în timpul aşa-numitului puci (8-14 iunie), angajaţii întreprinderilor municipale au participat la blocarea instituţiilor statului, folosind transportul de serviciu".

Liberalul a făcut apel la prim-ministrul Maia Sandu şi ministrul de Interne, Andrei Năstase, să intervină în situaţie.

"Trebuie să găsim temeiuri juridice pentru a obţine demiterea lui Codreanu din funcţie. În locul său trebuie să fie numit untehnocrat şi nu neapărat să fie reprezentant al vreunui partid. 

Iar după alegeri (20 octombrie) va fin un nou primar. Dar nu trebuie să tergiversăm, pentru că activitatea lui Codreanu este păgubitoare pentru Chişinău", spun liberalii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării