main logo
551

Consilier: Năstase trebuia să ocupe biroul de primar la 3 zile de la alegeri

Andrei Năstase trebuia să ocupe biroul de primar al municipiului Chișinău chiar la trei zile de la alegeri.

Opinie: Năstase trebuia să ocupe biroul chiar la 3 zile de la alegeri

Această opinie aparține consilierului municipal din partea Partidului Politic Partidul Nostru Ilian Cașu, exprimată în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite Ştiri.md cu referire la IPN.

Consilierul municipal susține că situația legată de procesul de validare a mandatului de primar al lui Andrei Năstase nu trebuie privită din punct de vedere al normelor legale pentru că în Republica Moldova este o justiție controlată politic. „Fără lege nu putem, dar trebuie să privim lucrurile din perspectiva politicului”, a spus alesul local.

Consilierul municipal  al Fracțiunii Platformei Popular europene din Moldova, Veaceslav Bulat, se întreabă ce este agitația electorală? Funcționarul a menționat că în ziua alegerilor tot orașul era împânzit de bannere cu îndemnul de a vota un anumit candidat. „Asta a fost sau nu agitație în ziua alegerilor? Mai înainte, toate aceste bannere erau date jos cu o zi înainte de alegeri. Acum pe toate gardurile, pe toate panourile erau fotografiile candidaților cu îndemnul „Votați”, a declarat Veaceslav Bulat, referindu-se la motivul vehiculat, potrivit căruia mandatul de primar nu a fost validat din cauza că Andrei Năstase ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor.

Juristul Pavel Midrigan consideră că există diferență între a îndemna cetățenii de a merge la votare și a face agitație electorală, sub aspectul Codului Electoral. „Această încurajare a cetățenilor de a-și exercita dreptul la vot este binevenită întotdeauna”, spune Pavel Midrigan.

Activistul civic Nicolae Josan susține că la Judecătoria Chișinău sediul Centru, unde a fost pronunțată decizia privind invalidarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase, s-au adunat mai mulți oameni pentru a arăta ce se întâmplă în justiția din Republica Moldova.

După câteva ore de deliberări, marți, 19 iunie, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Centru, nu a validat rezultatele alegerilor locale noi din Chișinău. Prezent în instanță, primarului ales, Andrei Năstase, liderul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, a declarat pentru presă că „este un joc perfid la care ne face să asistăm această guvernare”. Andrei Năstase a mai spus că decizia primei instanțe va fi contestată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării