main logo
518

Conflictul transnistrean: Serebrian, discuții cu oficiali din Finlanda și România

Problemele legate de procesul de soluționare a conflictului transnistrean, inclusiv în contextul războiului din Ucraina, dinamica procesului de negocieri și rolul partenerilor Republicii Moldova în acesta au fost subiect de discuție ieri, la o întâlnire a vicepremierului Oleg Serebrian cu ministra pentru Afaceri Europene și coordonare a proprietății a Finlandei, Tutty Tuppurainen, și secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al României, Daniela Gîtman.

Conflictul transnistrean: Serebrian, discuții cu oficiali străiniFoto: gov.md

După cum a relatat pentru Infotag Serviciul de presă al Biroului politici de reintegrare, viceprim-ministrul a confirmat interesul autorităților moldovenești pentru consolidarea rolului Uniunii Europene în formatul de negocieri în contextul acordării Republicii Moldova a statutului de țară candidată la UE, transmite Știri.md.

El a remarcat rolul pozitiv al UE în procesul de reglementare transnistreană și în promovarea măsurilor de consolidare a încrederii între locuitorii de pe cele două maluri ale Nistrului.

Părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la mersul procesului de negocieri, constatând consecințele negative ale războiului din Ucraina pentru Moldova și procesul de reglementare a diferendului transnistrean.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării